Schrijf r u i m t e

Schrijf r u i m t e

Tekstproducties, (eind)redactie en communicatieadvies

220 jaar brood in de Choorstraat

diamanten-ringDe een komt uit Brabant, de ander uit Dordrecht, en samen runnen ze nu alweer een tijdje bakkerij  De Diamanten Ring. Thomas van Bavel en Patrick van Holsteijn waren al een tijdje op zoek naar een bakkerij en vielen als een blok voor het pand in de Choorstraat waar al 220 jaar brood wordt gebakken en verkocht. “Toen we hier de Choorstraat inliepen en dit pandje zagen, was het liefde op het eerste gezicht”. Dit jaar staat in het teken van het 220-jarig bestaan van de Diamanten Ring.

“Bij mij zit het in de familie”, zegt Van Bavel. ”Mijn opa bakte altijd al taarten en later rolde ik via mijn broer het bakkersvak in.  Van Holsteijn komt uit de wereld van de supermarkt en heeft daar de nodige ervaring opgedaan met ondernemen. “Ik heb eerst wel geaarzeld, maar Thomas heeft me over de streep getrokken. En het gaat erg goed. In 2015 begonnen we met 17 medewerkers, nu zijn het er al ver over de 20, inclusief twee extra bakkers”.

De sfeer is goed en het team is hecht. ”Daar boffen we enorm mee”, zegt Van Holsteijn. Als je zeven dagen per week open bent heb je dat ook wel nodig”.

Delft bevalt de twee opperbest.  Van Bavel: “Het is een superleuke stad, er gebeurt veel. Veel jonge ondernemers zaken op hun eigen manier aanpakken en onderling goed samenwerken. Zo leveren we aan een aantal horecagelegenheden in de binnenstad, waaronder bijvoorbeeld Rossio, Kek en Het Postkantoor.  Omdat we allemaal kiezen voor kwaliteit, gaat zo’n samenwerking prima”

De Diamanten Ring verkoopt al 220 jaar brood en als het aan Van Bavel en Van Holsteijn ligt blijft dat ook zo. “Delft heeft prachtige zaken die gespecialiseerd zijn in groenten, ijs, koffie, chocola. Onze specialiteit is brood, en dat blijft zo. Dat is juist de charme van Delft, al die winkeltjes waar je op een persoonlijke manier je boodschappen kunt doen. Behalve tijdens de Sinterklaasperiode, dan verkopen we, naast brood ook chocoladesnoepgoed”.

Brood staat de laatste tijd volop in de belangstelling, niet in de laatste plaatst door een uitzending van de Keuringsdienst van Waren. Daar bleek dat de namen van broden vaak niet overeenkwamen met de ingrediënten op het etiket. De mannen waren eigenlijk wel blij met de uitzending. “Bij ons kan over het soort brood in ieder geval geen misverstand ontstaan”, zegt Van Bavel. “Al onze meergranensoorten, dus pompoen, zonnepit, Delfts grof, natuurbrood zijn allemaal volkoren”.

Van Holsteijn:” We vinden Delft een geweldige stad. Eigenlijk doen we gewoon ons stinkende best op waar we goed in zijn, wat we leuk vinden en daar genieten we enorm van.

Schrijf een reactie