Schrijf r u i m t e

Schrijf r u i m t e

Tekstproducties, (eind)redactie en communicatieadvies

Campingbaas op de Kruk: Pim Meijkamp

IMG_4970Blauww trekt Delft in met De Kruk en vraagt aan een willekeurige Delftenaar zijn of haar verhaal te vertellen. Naast de vaste vraag ‘Heb je nog geflirt vandaag?’ kan dat overal over gaan. Op een stralend zonnige dag komen we Pim Meijkamp tegen, eigenaar van Vakantiepark Delftse Hout.

Kun je in het kort iets vertellen over de geschiedenis van dit vakantiepark?
Dit was tot 1987 het gemeentezwembad van Delft. Hier lagen 5 grote zwembaden, waaronder een 50-meterbad. In 1990 ben ik hier gekomen in opdracht van een bedrijf om die zwembaden om te bouwen tot een viersterrencampingcamping. Na 20 jaar directeur te zijn geweest van de camping kreeg ik de kans om het te kopen. Dus, sinds een jaar of 7 is het van mijn vrouw en mij.

Deze Blauww gaat (ook) over duurzaamheid. Hou je je daar ook mee bezig op deze camping?
Ja, duurzaamheid is een van de dingen die we hoog in het vaandel hebben staan. Ooit begon dat vanuit een intrinsieke motivatie om iets aan het milieu te willen doen. Dan merk je dat er ook een economisch component aan vastzit en dat milieubewust bezig zijn ook nog eens geld oplevert. Dat is natuurlijk helemaal fantastisch. Door onder andere het gebruik van energiezuinige lampen, waterbesparende koppen en de plaatsing van HR-ketels hebben we echt veel kunnen besparen op onze exploitatie. En dan, als je dan al dat laaghangend fruit hebt geplukt, kom je weer terug bij die intrinsieke motivatie. Wat kunnen we nog meer doen? Zou het iets kunnen betekenen voor onze gasten?

Op een gegeven moment vraag je je dus af wat je gasten ervan vinden. Vraag je daar dan naar?
We laten, meestal jongelui van een HBO, onderzoek laat doen. Gewoon door open gesprekken aan te gaan met daarin een aantal vaste vragen. Bijvoorbeeld of het heeft meegespeeld in de overweging om hier te komen.

Naast duurzaamheid vinden we het ook belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te kunnen bieden. Dat kan niet bij elk bedrijf, maar hier komt best wel wat werk voor dat uitgevoerd kan worden door mensen die niet kunnen functioneren onder druk, of geen continue productie kunnen draaien. Ongeveer 25 % van onze mensen draait in zo’n programma mee. Je moet zorgen dat bezoekers een mooie vakantie hebben en dan is gastheerschap is heel belangrijk. Het uiteindelijke doel is dat mensen na verloop van tijd weer terugkeren naar de reguliere arbeidsmarkt, maar het gebeurt ook dat iemand hier z’n vaste plek vindt. En dat is prima.

Wat vind je het allerleukste aan je werk?
Heel flauw gezegd zou dat grasmaaien zijn. Dat vind ik echt het allerleukste dat er is. Maar ook de wisseling van seizoenen. Ik moet er niet aan denken dat mijn leven een groot, monotoon, zich elke week herhalend ritueel zou zijn. Hier weet ik ’s morgens nog niet waar ik ’s avonds aan toe ben.

Laatste vraag: Heb je nog geflirt vandaag?
Mmm, ik ben niet zo van het flirten, behalve bij me thuis. Daar heb ik gisteravond nog geflirt, met m’n vriendin. Toen ik jaren geleden met haar flirtte, ben ik gelijk voor haar gevallen. En dat blijft zo.

Schrijf een reactie