Schrijf r u i m t e

Schrijf r u i m t e

Tekstproducties, (eind)redactie en communicatieadvies

Tekstproducties

Kwartaalmagazine Blauww:

 • Een weidse kijk van bovenaf en, indien nodig, waakzaam luidend: De Bourdon
  Hoe is het eigenlijk gesteld met de aandacht van de regionale en lokale media voor de Delftse politiek? Volgens oud-redactiechef Delftsche Courant Henk de Kat en oud-uitgever Stadskrant Stef Breukel niet zo best. De heren dienden daarom een voorstel in bij de gemeente voor een bijdrage van 250.000 euro per jaar voor een Delfts Mediafonds.  Zodat de Delftenaar weer weet wat er speelt in de stad en zijn mening kan laten horen. Blauww in gesprek met Henk de Kat.
 • Sociaal in metaal
  Sociaal ondernemen past Aad Reurings als een op maat gemaakte jas. “Het welzijn van je medewerkers hoort op de eerste plaats te staan. Als je mensen een klik met elkaar hebben en zich gewaardeerd voelen, dan pas kunnen en willen ze samen een topprestatie neerzetten. En investeer in de jeugd. Want het gezegde “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” geldt nog steeds, misschien wel meer dan ooit.” 
 • Abdelkader Benali, verhalenverteller
  Als jochie luisterde hij ademloos naar kinderboekenschrijvers die in de boekhandel om de hoek hun verhalen kwamen vertellen. Hij dook in de Nederlandse kinderliteratuur en verzamelde de allermooiste vertelsels in de bundel 100 en enige verhalen. In het tv-programma Benali Boekt ging hij in gesprek met schrijvers en speurde samen met ze naar de inspiratiebronnen van hun schrijverschap. En nu, als Cultureel Professor van de TU Delft, gaat programmamaker en schrijver Abdelkader Benali op pad met TU-studenten, op zoek naar hun verhalen voor Het Verhalenplein.
 • Kader Abdolah in het land van de koopman
  Een interview met Kader Abdolah over zijn boek ‘Salam Europa’ waarin thema’s zoals culturele verschillen, vrijheid en gastvrijheid een grote rol spelen.
 • Over Agneta, Maria en Jacques
  Jan van der Mast schreef een boek over het leven van Agneta, de vrouw van Jacques van Marken, oprichter van de Nederlandse Gist- en Spiritusfabriek.
 • De stad 2.0
  Volgens prof. dr. Ellen van Bueren zijn experiment en een bottom-up aanpak nodig om de verduurzaming van steden in goede banen te leiden. Hoe gaan we daar in Delft mee om? Dit en andere zaken in een dubbelgesprek tussen burgemeester Bas Verkerk en prof. dr. Ellen van Bueren. Dit artikel is ook gepubliceerd op de website van The Green Village
 • Kunst versus wetenschap
  Een gesprek tussen Jacob Fokkema, oud-rector magnificus van de TU Delft en Patrick van Mil, directeur van Museum Prinsenhof Delft
 • Robovalley in de polder
  Wordt Delft het Silicon Valley van de robotica? Een gesprek met Martijn Wisse Delftenaar, eerste hoogleraar biorobotica in Nederland en Arie van den Ende, programmadirecteur
 • Roley geeft ook
  Over het daklozendiner, een Delfts Paradiso en de hoop op een bruisender Delft
 • Blauww Hanos Delft
  We kunnen er niet omheen. Langs de A13 staat sinds kort het enorme pand van Hanos, distributiecentrum en groothandel voor de horeca. En we geven het  toe, we waren best een beetje nieuwsgierig. Dus toch maar even op de koffie bij vestigingsdirecteur Frans Kieftenbeld.
 • Delfts Groen
  Duurzaam, groen, biologisch; staan die termen nog wel ergens voor? En zo ja, voor wat? Blauww ging op zoek in Biesland, de groene stadsoase aan de rand van Delft, naar verhalen uit de praktijk. We spraken de boerin, de therapeut en de vrijwilliger. Wat drijft ze? Wat is hun doel? Eén ding hebben ze in ieder geval gemeen: het groene idealisme spat er vanaf.

Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (in loondienst)

Delftse Post

Diverse media