Schrijf r u i m t e

Schrijf r u i m t e

Tekstproducties, (eind)redactie en communicatieadvies

Het nieuwe woningtekort; een serie interviews over de woningmarkt

Voor de Praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling TU Delft ben ik in het najaar van 2015 gestart met een serie dubbelinterviews over stad en platteland, transitielocaties, particulier opdrachtgeverschap, oude gewoonten, verstofte plannen en meer. Deskundigen geven hun visie op de ontwikkelingen in de woningmarkt. Jos Feijtel (Advies en Interim Management wonen) schreef eerder een prikkelende inleiding bij de reeks.

In Frankrijk, Engeland, België en Scandinavië is de woningmarkt al lang hersteld; waarom gaat dat in Nederland veel trager? En wordt inwonen bij de ouders een serieuze optie voor jonge gezinnen? Een dubbelinterview over het doorschuifeffect van Amsterdam,  ontgroening en vergrijzing, winstmaximalisatie en een tekort aan sociale huurwoningen.

Iedereen denkt dat de markt weer hersteld is, maar is dat wel zo? En hoe zit het met de binnenstad? Is dat echt het Walhalla waar iedereen en masse naar toe wil verhuizen? En zo ja, hoe regel je dat dan? Een dubbelinterview over roze wolken, samenwerking, kracht, macht en valkuilen.

Wat is de rol van tijdelijke initiatieven bij de transformatie van bestaand vastgoed? Is er echt een tekort aan middeldure huurwoningen? En als er nieuw gebouwd moet gaan worden, waar dan? Een dubbelinterview over Ruimtelijk Beleid, particulier opdrachtgeverschap en bouwen op grasland.

Consumenten laten meer merken wat ze willen en iedereen die is weggelopen tijdens de crisis, moet nu helemaal opnieuw beginnen.

 

Schrijf een reactie