Schrijf r u i m t e

Schrijf r u i m t e

Tekstproducties, (eind)redactie en communicatieadvies

Verregaande samenwerking RPP en Boers & Co

Wat op een organische manier al een tijdje aan het groeien was, wordt nu bewust verder vormgegeven. De bedrijven Boers & Co (Schiedam) en RPP (Delfgauw) gaan nog meer samenwerken. Een win-winsituatie volgens Aad Reurings en Ronald Koot.

RPP
In 1997 maakte Aad met z’n broer Kees een doorstart met de plaatwerkafdeling van Enraf Nonius. “Vanaf het begin hebben we altijd om ons heen gekeken naar groeimogelijkheden en manieren om nog klantgerichter te kunnen werken”, zegt Aad Reurings.”Dit is dus een logische volgende stap die past bij de manier waarop we bij RPP werken”

Aad Reurings: “Een strakke samenwerking met behoud van eigen identiteit”

Aad Reurings: “Een strakke samenwerking met behoud van eigen identiteit”

Wat Boers niet kan, kan RPP en andersom
”Op zowel kwalitatief als op sociaal niveau bewandelen Boers & Co en RPP dezelfde weg.”We bespelen dezelfde markt, Boers in de grote series en volumes, wij zitten aan de andere kant van het segment. Onze bedrijven werken in elkaars verlengde en de activiteiten sluiten goed op elkaar aan. Wat Boers niet kan, kan RPP en andersom”.

..er is een klik tussen de bedrijfsmentaliteiten
“Natuurlijk houden we allebei onze eigen klanten, maar er zijn veel overeenkomsten en er is een klik tussen de bedrijfsmentaliteiten. We hebben hier op het bedrijf twee medewerkers lopen die bij Boers hebben gewerkt en de bedrijfsbureaus van beide bedrijven werken op dezelfde manier.

..een win-winsitutie voor de klant
Onze machineparken zijn ongeveer hetzelfde. Beide bedrijven leveren gelijke kwaliteit, maar op verschillende vlakken. Door onze samenwerking nog meer te verstevigen, kunnen we klant meer bieden. Gezamenlijke inkoop, meer massa kunnen verzetten, meer flexibiliteit van beide ondernemingen. Zoals gezegd, een win-winsituatie voor de klant.

Geschiedenis Reurings Precisie Plaatwerk
RPP is in 1997 voortgekomen uit de voormalige plaatwerkafdeling van Enraf Nonius. Na een overname komt de plaatwerkerij niet meer voor in het nieuwe bedrijfsplaatje. Dit is het sein voor de broers Reurings om een doorstart te maken; RPP is een feit.
Intussen is RPP uitgegroeid tot een bedrijf met 20 vakbekwame medewerkers en met opdrachtgevers in o.a. de luchtvaart, petrochemie, medische industrie,- meet- en regeltechniek, apparaten bouw, tuinbouw en luchtvaart.

Boers & Co
Zijn opa nam het graveer- en stempelbedrijf over van Boers & Co en nu staat Ronald Koot  aan het roer van een florerend metaalbedrijf. “We hebben altijd geïnvesteerd in nieuwe dingen en aankopen van andere bedrijven. Boers & Co keek vroeger al waar nieuwe kansen lagen en dat is nog steeds zo”, zegt Ronald Koot. “Boers & Co is een bedrijf in beweging, altijd al geweest”.

De stap naar een intensievere samenwerking met RPP ligt voor de hand
Langlopende partnerships passen naadloos bij de toekomstplannen van het bedrijf”, zegt Ronald.” We staan voor kwaliteit, maar het product is in de loop der jaren wel veranderd. Op den duur is er een metaalbedrijf bijgekomen, fijnmechanisch en plaatwerk. De stap naar een intensievere samenwerking met RPP lag voor de hand.

Ronald Koot: "Stap naar intensieve samenwerking lag voor de hand"

Ronald Koot: “Stap naar intensieve samenwerking lag voor de hand”

Steeds vaker een compleet eindproduct
Ronald:“Wij maken geen onderscheid tussen klanten en leveranciers. Het zijn allemaal relaties met hun eigen kenmerken en specialiteiten en die moet je zo goed mogelijk bedienen. Omdat we goed samenwerken met andere bedrijven, kunnen we steeds vaker een compleet eindproduct afleveren”.

Kwaliteitseisen onveranderd hoog
“Bij Boers & Co maakten we altijd al samenstellingen, en de afgelopen twee jaar zijn we actief op zoek gegaan naar uitbreiding. Maar wat nooit verandert, zijn de kwaliteitseisen die we aan een product stellen. Die zijn, en blijven, onveranderd hoog”.

Geschiedenis Boers & Co FijnMetaal Groep
In 1895 opgericht als Boers & Co Graveer- en Stempelinrichtingen te Rotterdam. Tegenwoordig bewijzen ruim 95 medewerkers, verdeeld over zelfstandige bedrijven iedere dag weer hun meerwaarde aan de partners van Boers & Co. Deze partners zijn onder andere actief in de medische- en laboratoriumindustrie, meet- en regeltechniek, en luchtvaart.

www.rpp.nl

 

Schrijf een reactie