Schrijf r u i m t e

Schrijf r u i m t e

Tekstproducties, (eind)redactie en communicatieadvies

Vierhonderd stralende kinderkoppies: Het Grote KinderZomerFeest

(Scroll naar beneden voor de foto’s)

Slap van de lach op het springkussen, dolle pret bij het zaklopen, wiebelen op stelten, dansen, knutselen en zo’n vierhonderd opgetogen snoetjes. Het is een vrolijke boel op Sportpark Biesland. Rond de tachtig jonge en enthousiaste vrijwilligers zetten zich ook dit jaar weer in voor het Grote KinderZomerFeest. Want ieder kind verdient een leuke zomervakantie.

Men neme een paar flinke potten schmink, zo’n vierhonderd kinderen, zo’n tachtig vrijwilligers en voor je het weet wordt Sportpark Biesland bevolkt door  goedzakkige beren, stoere tijgers, luie panda’s, vrolijke vlinders en miauwende poezen. Het kan niet missen, het centrale thema van het Grote KinderZomerFeest dit jaar is Beestenboel. Had de organisatie van vorig jaar nog te maken met flinke windvlagen en omgewaaide inschrijftenten, dit jaar staat de zon hoog aan een strakblauwe hemel. Tisha Bentvelzen, hoofdleiding promotie: “We vragen zelfs aan de ouders om hun kroost af te leveren met een flinke eerste laag zonnebrandcrème, daarna smeren we ze zelf ook nog een paar keer in.”

‘Kinderen uit alle lagen van de Delftse bevolking en omliggende gemeentes spelen en sporten hier samen’

Hoewel de stichting Delftse Vakantie Activiteiten ooit werd opgericht voor minderbedeelde kinderen uit Delft, komen de meeste deelnemers al lang  niet meer uit die groep. Bentvelzen: “Kinderen uit alle lagen van de Delftse bevolking en omliggende gemeentes spelen en sporten hier samen.

‘We willen zoveel mogelijk kinderen een leuke zomervakantie kunnen bieden’

Het succes van het grote KinderZomerFeest wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren en organisaties. Zo geeft chocolaterie De Lelie acte de presence met een ijskraam en konden inwoners van Delft hun statiegeldbonnetjes bij Albert Heijnvestigingen doneren aan het grote KinderZomerFeest. Dat laatste leverde maar liefst duizend euro op,  een recordbedrag. “Ja, daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee”,  zegt Bentvelzen. “Daarnaast gaf Connexxion ons een flinke korting op het busvervoer en worden we ook nog eens financieel ondersteund door acht lokale fondsen en serviceclubs, echt super”.

‘Een dagje KinderZomerFeest doneren’

Bentvelzen:” Ouders die zijn verbonden aan de voedselbank en zelf niet in staat zijn een financiële bijdrage te leveren kunnen hun kinderen aanmelden via de Vakantiebank. Dat was dit jaar opnieuw een groot succes”.Iedereen die wil meehelpen om zoveel mogelijk kinderen een fijne vakantie te bezorgen kan een dagje KinderZomerFeest doneren aan een kind van de voedselbank. Een dag vakantieplezier kost 7 euro, een hele week 30 euro.“Voor de een luttel bedrag”, zegt  Bentvelzen, “maar voor een ander een enorme drempel. Gelukkig realiseren veel mensen zich dat. Net als vorig jaar werd er ook nu weer veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid een dagje KinderZomerFeest cadeau te geven”.

De foto’s van het Grote KinderZomerFeest zijn ook te vinden op de Facebookpagina van DVA. Naast deze twee feestelijke weken tijdens de zomervakantie organiseert de Delftse Vakantie Activiteiten vaker activiteiten voor alle kinderen in Delft en omgeving. Meer informatie is te vinden op www.dva.nl.

 

 

Schrijf een reactie